Beitragsseiten

Welkom op de homepage van ons dorp.

Sommer

Helminghausen is het meest westelijke dorp van de gemeente Marsberg en ligt midden in het natuurpark Diemelsee, slechts enkele honderden meters van de Diemeltal stuwdam. Het dorp ligt in een bergachtig gebied, typisch voor de regio Hochsauerland. Het hoogteverschil varieert van 330 tot 595 meter. De Eisenberg is met 595 meter boven zeeniveau de hoogste berg van de gemeete Marsberg.

Sommer

In Helminghausen vindt u rust, en ongerepte natuur, maar toeristische voorzieningen ontbreken natuurlijk niet. Zowel boven de stuwdam aan de Diemelsee als eronder vindt u hotels, vakantiewoningen en de typische duitse  „Gasthöfe" . Bovendien is er een overvloed aan wandelroutes, een tennisveld, minigolf, en een groot aantal watersportmogelijkheden, En wie tussendoor even de rust will ontvluchten: Helminghausen ligt op slechts 15 autominuten van de touristische trekpleister Willingen.

Het dorp ligt in een prachtig en voornamelijk aan de natuur

overgelaten landschap. De bedding van de rivier de Diemel is tot aan de Giershagener Molen blijvend tot beschermd natuurgebied bestempeld. Met een klein beetje geluk ziet u hier zelfs de zeldzame ijsvogel.

In detail vindt  u hier de volgende recreatiemogelijkheden.